ARHIVA‎ > ‎

Šola kreativnega pisanja globoko že drugem četrtletju

objavljeno: 19. jan. 2014, 00:51 avtor: Kulturno društvo VNL   [ posodobljeno 30. jan. 2014, 08:04 ]

Z velikim zadovoljstvom sedaj pišem, da v Izoli poteka že četrti mesec  kreativnega pisanja. Šola kreativnega pisanja se je dodobra usedla v življenje kar osmih ustvarjalk.

Nekaj povzetkov  izjav:

Ta kratek čas, ko obiskujem šolo, sem se že precej naučila, drugače berem knjige, s posebnim poudarkom,  odprla se mi je še nova dimenzija pisanja. Šola – delavnice so izredno pozitivno naravnane, pravi biser zame, novo ustvarjalko.

(Nataša Kavčič)

Všeč mi je biti v družbi oseb mojih podobnih interesov in jih poslušati ter se naučiti kaj novega. Želim si, da bi tekoče govorila slovenščino in da bi se boljše izražala – ker še vedno razmišljam v italijanščini in prevajam v slovenščino.

(Kris Dassena)

Pričakujem predvsem navdih. V naši šoli se počutim dobro in mi spodbuja notranjo motivacijo. Všeč mi je tudi, da se naučim kakšnega slovničnega pravila in karkoli v zvezi z literaturo.

(Alicija Kepic)

Daje mi spodbudo in zanesti iskro za pisanje ter me navaja na red in disciplino. Pridobivam sposobnost raziskovanja oblik besedila (pravljica, roman, …). Želela bi, da bi dobila več samozavesti, a to je moj problem, ki ga bom mogoče s kreativnim pisanjem počasi razblinila.

(Patricija Sosič)

Od  šole kreativnega pisanja pričakujem, da bom malo bolj razumela pisanje, da bi se naučila še druge zvrsti pisanja. In sem hvaležna, da to sploh obstaja, ker je najbolj nenavaden in hkrati sproščujoč trening.

(Maruška Slavec)

Od  šole kreativnega pisanja pričakujem pisanje različnih tekstov, delno delo na slovnici, poglabljanje določene zvrsti  besedilne umetnosti  (tako kot smo to že s pravljico), skupno branje in komentiranje knjig, razvijanje kreativnosti preko vaj, skupnih poskusov, delo v skupini …

(Aljoša Križ)

Zahvaljujem se za lep večer. Čutim, da si se zelo potrudila in tudi ostala dekleta so me prepričala. Res mi je bilo všeč -  kot druščina in tudi kot ustvarjalna skupina. Poleg druženja mi je pomemben tudi vidik učenja in razvijanja vztrajnosti pri pisanju. Navdiha, navsezadnje! Res hvala za naklonjenost, ki mi jo izkazujete.

(Teodora Ghersini)

Želim si, da bi se šola razvijala in da ne bi trajala samo eno leto, ampak da bi se nadaljevala in postala tradicionalna šola za kreativno pisanje, in ki bi trajala najmanj tri leta ali več. Naslednje leto bomo razpisali ponoven vpis v 1. letnik, oblikovali bomo novo skupino in vpisovali v 2. letnik ( za nadaljevalce).

(Vanja Čibej)