NOVICE‎ > ‎

Delavnice za otroke: Izdelajmo knjigo

objavljeno: 11. mar. 2018, 01:02 avtor: Kulturno društvo VNL   [ posodobljeno 11. mar. 2018, 01:02 ]
V jesenskem delu leta 2017 smo v sodelovanju z JSKD Izola in tudi z Lutkovnim društvom Mari o-net.te organizirali več različnih ustvarjalnih delavnic za otroke, v povezavi z različnimi zvrstmi umetnosti. 

Marca 2018 pa bomo delavnice nekoliko razširili in se bolje posvetili posameznim zvrstem umetnosti. Začenjamo s pripravljalnimi delavnicami s poudarkom na literaturi, ki se bodo vrstile v spomladanskem času, sedem nedelj zapored. Delavnice so namenjene otrokom starejšim od devetih let.

Na delavnicah bomo brali izbrano pravljico, se pogovarjali o njej in jo priredili na takšen način, da bo primerna tudi za zelo majhne otroke. Vsak otrok pa bo izdelal tudi svojo knjigo in jo ilustriral s pomočjo različnih likovnih tehnik. 

Izbrana pravljica je nekakšna rdeča nit in se bo povezovala ter mrežila z lutkovno predstavo, ki jo pripravlja Lutkovno društvo MARI O NET.TE. 

Ustvarjali bomo v novih prostorih Mari o net.te. Delavnice bo vodila Vanja Čibej, ki se že vrsto let ukvarja s kreativnim pisanjem in tudi z likovnim ustvarjanjem.

Tako se na naših delavnicah zabavamo. Fotografija je iz delavnice AMBAM LUTKE 1, december 2017