NOVICE‎ > ‎

Individualni tečaji kreativnega pisanja preko interneta

objavljeno: 6. maj 2020, 03:36 avtor: Kulturno društvo VNL   [ posodobljeno 7. maj 2020, 23:23 ]


Kreativno pisanje na daljavo poteka čez vse leto

Skozi vse leto organiziramo tečaje kreativnega pisanja, tudi v poletnem času. Vanj se lahko vključite kadarkoli.Za koga je primerno kreativno pisanje?

Ali:

  1. Radi pišete ali bi si želeli pisati, pa ne veste, kako začeti?
  2. Želite pisati spomine na otroštvo, mladost ...?
  3. Bi radi napisali zgodbo, ker želite ohranili zapise o starih običajih?
  4. Poznate kakšno pravljico, ki vam jo je pripovedovala vaša babica, pa bi jo zapisali?
  5. Bi odprli svoj blog in vanj zapisovali dnevniške zapise in mednje pripeli svoje fotografije?
  6. Vas zanimajo pesmi?
  7. Ste bolj zahtevni, že pišete, in želite mnenje zahtevnega bralca?
  8. Želite pisati, pa ne veste kako se tega lotiti?
  9. Potrebujete zgolj motivacijo za pisanje?

Tečaj je primeren za začetnike in za tiste, ki že pišete.


Kaj je kreativno pisanje? 

Ena izmed načinov pisanja besedil je kreativno pisanje. Primerno je za tiste, ki želijo svojo domišljijo sprostiti in se prepustiti ustvarjanju izvirnih zgodb, v katerih bodo uživali tudi bralci.Kako poteka delo na daljavo? 


Skozi celoten proces boste spoznali veliko teoretičnih osnov, tehnik in nasvetov ter svoje znanje utrjevali z različnimi ustvarjalnimi vajami pisanja.

Za začetek pripravimo mesečni načrt, skoraj vedno začnemo s pisanjem kratkih zgodb, lahko pa tudi s kakšno drugo literarno zvrstjo, po vaših željah, pričakovanjih in znanju. Prav tako se skupaj odločimo za terminski plan. 

Najprej vam pošljemo v pogled gradivo (splošna priporočila o pisanju proze in priporočila za pisanje kratke zgodbe ...). Dokumente si izmenjujemo preko Google Drive-a, pošljemo vam vaje s podorbnimi navodili. Ko vajo izdelate, vam jo izdatno pokomentiramo. Izmenjave in komunikacije potekajo enkrat tedensko (mi pošljemo gradivo in vaje, vi nam pošljete vaša besedila). Komuniciranje poteka obojestransko, v komentiranje se lahko vključite s svojimi komentarji - če bi želeli dodatno pojasnilo ali pa če se vam poraja kakršnakoli dilema. V kolikor bi želeli s tečajem nadaljevati, ponovno pripravimo terminski plan za naslednji sklop. 


Izbirate lahko med različnimi zvrstmi besedil: (kratke zgodbe, pravljice, novele, roman, drama, kratka sporočila, dnevniški zapisi, eseji, članki, pesmi, …).Naši tečajniki sodelujejo na različnih natečajih za umetnostna besedila in dosegajo vidne uspehe. Omogočimo jim tudi objave besedil v našem spletnem časopisu Spletni čas.

CenaCena: 60 eur/mesec