DOMOV‎ > ‎

Pisanje besedil

Priporočilo 'Manj je več' uporabljamo tudi mi.


PISANJE BESEDILPisanje besedil je lahko umetniške, strokovne, poročevalske ali druge narave. Je tudi močno marketinško orodje. Besede, ki jih preberemo, se nam lahko močno vtisnejo v spomin, ali pa zletijo mimo nas, ne da bi na nas naredile kakšen poseben vtis.


Za podjetja in posameznike, ki si želijo prepoznavnost, je kreiranje besedila v sporočilne stavke in močne slogane zelo pomembno. 


Kakšen tekst bomo uporabljali, je odvisno od ciljne publike, ki jo želimo nagovarjati.Pisanje besedilUČINKOVITOST BESEDILPri marketingu je zelo pomembno, kako pišemo besedila. Tudi ni vseeno katero formo pisanja pišemo (besedila za spletne strani, pismo, ponudbe in drugo). 

Zavedati se moramo, da že majhna različica v uporabi določene besede, vrstni red, poudarjena beseda, členjenje na odstavke in stolpce, izbira naslova, ... bistveno vpliva na prejemnika informacij in dosega drugačen učinek.

Danes besedila največkrat na hitro preletimo in jih dobesedno 'skeniramo'. Pomembno je, da vemo, na kakšen način vzbudimo pozornost in radovednost, da se pri določenih besedah bralec ustavi in zazna ključno sporočilo, ki mu ga želimo posredovati.

Pri pisanju marketinških sporočil je koristno, da smo pri vseh teh elementih, ki nam jih nudi jezik, premišljeni in preudarni. 

Dobro besedilo je običajno tisto, ki z najmanj besedami sporoči bistvo, kar smo želeli povedati.Pisanje besedilPISANJE PRISPEVKOVNi dovolj, da imamo izdelano spletno stran. Pomembno je, da bralce spletne strani ves čas redno obveščamo o novostih v podjetju, s pomočjo pisanja prispevkov.

S tem zagotovimo, da smo v iskalnikih na spletu ves čas prisotni in nas potencialne stranke lažje najdejo. 

Podjetnik ali podjetje je prvenstveno usmerjen v lastno dejavnost, zato mu pogosto zmanjkuje časa za urejanje spletnih strani. 

Del naše dejavnosti je pisanje prispevkov, ki jih lahko v celoti prevzamemo.

Skrbimo za pravilno rabo slovenščine.


Pisanje besedil"Domišljija je pomembnejša kot znanje." Albert Einstein