Umetniški simpozij Likovni eko


Umetniški simpozij

LIKOVNI EKO


Datum izvedbe projekta 21. - 23.06.2019

Kraj: Izola


Simpozij


Umetniški simpozij LIKOVNI EKO je namenjen umetnikom (vizualni umetniki, literarni umetniki, plesalci, glasbeniki …)  iz Slovenije in tujine. Simpozij bo trajal tri dni, v Izoli. Tema simpozija bo ekologija: opozarjanje in ozaveščanje o pomembnosti ekologije, čim manjše produkcije odpadkov, zelene proizvodnje, pomembnosti narave, dreves in ogroženih živalskih vrstah itd ...


Zato smo dali ime LIKOVNI EKO (eko, kot ekološko, kot ekonomska naravnanost - in eko kot echo - odmev EHO, ali kot vmesnik “eko”, evo, itd …). Simpozij bo zelo intenziven, po konstruktivnih debatah (razpravah, predavanjih ...) in razmišljanjih - (ki bi jih tudi zapisali in objavili v Spletnem času (v nadaljevanju SČ) bomo ustvarjali umetniška dela - slike, fotografije, instalacije, besedila, plesne in glasbene točke, ki bodo udarno in očitno opozarjale na pomen zmanjšanja onesnaževanja in ohranjanja harmonije v naravi, živalih in človeku. Poskrbeli bomo tudi za strokovna predavanja (vsi predavatelji bodo znani kasneje).

Srečanja, predavanja, delavnice in ustvarjalni prostor bodo v ateljeju LKD Marionette (Gregorčičeva ulica 21, Izola), ki se nahaja v samem središču starega dela Izole in je pomembno stičišče kulturnih in drugih društvenih dejavnosti.

Naše skupno delo bomo predstavili v obliki javne prireditve in fizične razstave v galeriji v Sončni dvorani (Ulica Giordano Bruno 6, Izola) in v Virtualni galeriji spletnega časopisa, ki ga ureja KD VNL, Spletni Čas.


Sodelujoči strokovni vodje in predavatelji bodo tudi napisali strokovno kritiko, članke pa bomo objavili v Spletnem Času.

Namen in cilj simpozija

S projektom stremimo k inkluzivni metodiki umetniškega udejstvovanja in s tem spodbujamo ustvarjalno dejavnost in kritično presojanje stanja v Sloveniji na področju ekologije ožjega in širšega okolja.


Poudarek je tudi na razvoju kakovostnega programa in pomena vzgoje, otrok in odraslih. Želimo poiskati trajnostne rešitve v smislu, da bomo skozi simpozij odpirali vprašanja in možne rešitve preko umetniškega udejstvovanja, kulture in učinkovite vzgoje o pomenu ekološko naravnanega mišljenja in delovanja, s poudarkom na skrbi za okolje.


Program*

Petek, 1. Dan:

● 09-12h: potrjevanje prijave, zbiranje, spoznavanje

● 13h: pozdrav, predstavitev dela, debata,

● predavanje

● ustvarjanje do poznih ur


Sobota, 2. Dan:

● Ustvarjanje cel dan - prostor bo cel dan na razpolago, vmes okoli 15h debata  

● 20h: diskusija o že ustvarjenem in predavanje

● ustvarjanje do poznih ur


Nedelja, 3. Dan:

● dopoldne: izbor del za razstavo, diskusija, postavitev razstave, zaključevanje

● 18h: podelitev zahval, zaključek, zakuska


*Program je okviren.Udeležba na simpoziju je brezplačna. Prijave so odprte, prijavnico najdete na dnu te strani. Prijave sprejemamo do 14.06. 2019.


Več informacij sledi, če se želite prijaviti ali če želite karkoli vprašati, nam lahko pišete na info@inovelmedia.si.


FOTOGRAFIJE: arhiv KD VNL

Partnerji in sponzorji
http://www.jskd.si/

ĉ
Kulturno društvo VNL,
11. apr. 2019 11:45